deser malinowo-cytrynowy
Jeśli zastanawiasz się, co zrobić z płatków ryżowych, polecam wypróbować ten deser! Jestem przekonana, że subtelne połączenie maliny i cytryny z pewnością zachwyci Twoje kubki smakowe!
Jeśli zastanawiasz się, co zrobić z płatków ryżowych, polecam wypróbować ten deser! Jestem przekonana, że subtelne połączenie maliny i cytryny z pewnością zachwyci Twoje kubki smakowe!
Zobacz również inne moje przepisy na desery:
5 minut
CZAS CAŁKOWITY
15 minut
WARTOŚCI ODŻYWCZE W PORCJI:
408
KCAL
47.4 g
WĘGLOWODANY
15.3 g
TŁUSZCZE
19.7 g
BIAŁKO
Skyr pitny ma za zadanie zwiększyć zawartość białka w tym przepisie. Możesz użyć też wersji waniliowej, jeśli preferujesz słodsze desery.
Skórka cytryny zawiera aż 2–3 razy więcej przeciwutleniaczy niż sam miąższ!
300 g skyru pitnego naturalnego
250 ml napoju roślinnego (użyłam owsianego Go Wege)
80 g płatków ryżowych
60 g malin
30 g masła orzechowego
nieco skórki z cytryny
Bon apetit!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.