Wrapy do pracy
Jeśli znudziły Ci się klasyczne kanapki, spróbuj tego wrapa z ciasta filo! Jestem przekonana, że to doskonałe połączenie smaków i tekstur Cię zachwyci!
Jeśli znudziły Ci się klasyczne kanapki, spróbuj tego wrapa z ciasta filo! Jestem przekonana, że to doskonałe połączenie smaków i tekstur Cię zachwyci!
20 minut
CZAS CAŁKOWITY
40 minut
WARTOŚCI ODŻYWCZE W PORCJI:
222
KCAL
27,4 g
WĘGLOWODANY
5,5 g
TŁUSZCZE
15,4 g
BIAŁKO
Ciasto filo, wywodzące się z kuchni bliskowschodniej i bałkańskiej, swoją nazwę zawdzięcza greckiemu słowu „phyllo,” oznaczającemu „liść.” Charakteryzuje się wyjątkowo cienkimi warstwami, które nadają potrawom lekkości i chrupkości.
Bon apetit!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Szukam ciasta filo na Allegro i najtańsze są za 12,50 za opakowanie 300 gr. Czy to jest mniej więcej to czego powinnam szukac do tych tortilli?
Pytam bo piszę to w okresie szału na czekoladę Dubajską i co druga pozycja to nadzienie filo do tej czekolady.
Tak, to jest to, czego użyłam do ciasta – czasem jest w Biedronce. W Kauflandzie w stałej ofercie mają w sprzedaży 🙂