Omlet na słono z gorgonzolą
Szybki pomysł na kolację lub śniadanie! Smakuje obłędnie, a robi się go mega prosto!
Szybki pomysł na kolację lub śniadanie! Smakuje obłędnie, a robi się go mega prosto!
Zobacz również inne moje przepisy na słono:
5 minut
CZAS CAŁKOWITY
25 minut
Z podanych proporcji uzyskasz 1 porcję omleta. Jeśli chcesz przygotować inną ilość porcji, zachęcam do przeliczenia proporcji przy użyciu moich kalkulatorów.
WARTOŚCI ODŻYWCZE W PORCJI
390
KCAL
10,6 g
WĘGLOWODANY
19,4 g
TŁUSZCZE
36,2 g
BIAŁKO
Omlet jest jednym z najstarszych dań jajecznych i znany jest na całym świecie. Jego historia sięga starożytnego Rzymu, gdzie był przyrządzany z jajek, mleka i przypraw.
Bon apetit!
Omlet możesz też upiec w piekarniku. Piecz około 12-15 minut w 180 stopniach.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Jeśli nie mam białek w proszku to ule dodać z jajek?
Jedno jajko to około 40g białek, więc chcąc dać 170 g bialek to wypadałoby dodać białka z 4 jajek😀
Jesteś cudowna ❤️
Piękny wpis i ta wiedza….
Pozytywnie zazdroszczę 😘
Muszę osiągnąć swój cel a dzięki Tobie mam motywację
I będę zdrowo wyglądała.
Rób co robisz bo robisz to świetnie i z sercem ❤️
Czy tu nie ma błędu? 5g gorgonzoli? Na zdjęciu wygląda na 50g😉
Dziękuję za zwrócenie uwagi 😀 Faktycznie zbrakło mi zera, bardzo przepraszam🩷 już poprawiłam 😀